NATO sõjalise komitee esimees: pole märke, et Venemaa plaaniks rünnata Baltimaid (2)

BNS
Copy
NATO sõjalise komitee esimees Rob Bauer.
NATO sõjalise komitee esimees Rob Bauer. Foto: Roman Koksarov / AP / Scanpix

NATO ei näe seni märke, et Valgevenesse vägesid koondav Venemaa plaaniks rünnata Balti riike, eeskätt Leedut, ütles NATO sõjalise komitee esimees admiral Rob Bauer esmaspäeval.

Bauer ütles Vilniuses pressikonverentsil, et sõjalises mõttes võib jätkuvat vägede koondamist vaadata kui «võimekuste kombineerimist».

«Kui vaadata Vene vägede koondamist Valgevenesse, siis sõjaliselt tuleb kaaluda, kas see on hetkel oht Balti riikidele, konkreetsemalt Leedule. Kuid vaadata tuleb ka kavatsusi - kas on märke, et Venemaal või Valgevenel on kavas Baltimaid kahjustada,» ütles Bauer. «Seni me seda kavatsust ei näe, me ei oota NATO riigi ründamist Venemaa poolt ei otse ega Valgevene kaudu.»

Bauer lisas, et allianss loodab endiselt kriisile diplomaatilist lahendust.

«Usume endiselt, et diplomaatiline väljapääs on olemas, ja seda me ka teeme: ühelt poolt püüame jätkata diplomaatilisi kõnelusi, et kanda hoolt, et Venemaa mõistab, et me kuulame tema muresid ja püüame leida neile lahendust. Teiselt poolt vaatame oma valmisolekut tagada, et Venemaa saaks aru, et kui nad rakendavad alliansi vastu mingeid meetmeid, siis on sellel tõsised tagajärjed,» ütles Bauer.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles