Kanep võib saada sama normaalseks kui õlu (3)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Alates 1997. aastast toimub Saksamaa pealinnas Berliinis iga aasta augustikuus meeleavaldus, kus nõutakse kanepi seadustamist. Fotol 2019. aasta paraad, kus kutsuti üles lõpetama sõda kanepi vastu
Alates 1997. aastast toimub Saksamaa pealinnas Berliinis iga aasta augustikuus meeleavaldus, kus nõutakse kanepi seadustamist. Fotol 2019. aasta paraad, kus kutsuti üles lõpetama sõda kanepi vastu Foto: Christian Spicker/scanpix

Kanepi tarvitamine võib Saksamaal peagi olla sama normaalne, kui praegu on õlle joomine, ja kuigi ettevõtetele ning riigile tähendab see miljardeid eurosid tulu, kätkeb otsus riske inimeste tervisele.

Mullu aasta lõpus ametisse astunud Saksamaa valitsus tahab legaliseerimisega tagada, et tarbijateni jõudev kanep oleks kvaliteetne ja vaba sõltuvust tekitavatest lisaainetest. Sammuga loodetakse anda löök illegaalsele uimastiturule ja kaitsta meelemürgi eest noori, kes on peamised kanepitarvitajad ja ühtlasi aine negatiivsete tervisemõjude suhtes kõige haavatavamad.

Laiemalt tähendab legaliseerimine ulatuslikku nihet ühiskonna senises suhtumises ainesse, mille vastu võimud on pikka aega võitlust pidanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles