Vene eksperdid: Lääne suurriigid otsustasid sundida Ukrainat täitma Minski leppeid (6)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vladimir Putini ja Emmanuel Macroni kohtumine.
Vladimir Putini ja Emmanuel Macroni kohtumine. Foto: Russian President Press Office

Peale Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga viitavad kõik märgid sellele, et Lääne suurriigid on otsustanud sundida Ukrainat täitma neile kahjulikke Minski leppeid Donbassi küsimuses, väidavad Venemaa eksperdid.

«Alternatiiv Minski lepete täitmisele on väga selge – see on Venemaa täiemahuline sissetung (Ukrainasse),» ütles täna Postimehele Venemaa välis- ja kaitsepoliitika nõukogu uurimisprogrammide asejuht ja Venemaa tuntumaid politolooge ühendava «Valdai» klubi ekspert Dmitri Suslov.

Suslovi hinnangul võis Macron Putinile pakkuda, et USA, Saksamaa ja Prantsusmaa veenavad Ukrainat täitma Minski leppeid, veenavad NATO liikmesriike kehtestama ajutise moratooriumi NATO laienemisele Ukraina ja Gruusia arvel ning alustavad Euroopat hõlmava relvastuskontrolli uusi läbirääkimisi. «Näib, et Macron pakkus lahendusi, mis annaksid ühelt poolt julgeolekugarantiid Venemaale ning teisest küljest ei rikuks neid põhimõtteid, millest lähtub NATO,» lausus Suslov. «Iseasi, kas see ajutine moratoorium (NATO laienemisele) on Venemaale vastuvõetav.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles