ÜLEVAADE Ungari valimiskampaaniat saadavad räpased trikid (1)

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
Valitsusmeelsed organisatsioonid CÖF ning CÖKA lasid Budapesti paigaldada plakatid, millel kujutati sotsist endist peaministrit Ferenc Gyurcsányt ja praegust ühendopositsiooni peaministri kandidaati Péter Márki-Zayd pilkavalt Austin Powersi filmide karakteritena. 
Valitsusmeelsed organisatsioonid CÖF ning CÖKA lasid Budapesti paigaldada plakatid, millel kujutati sotsist endist peaministrit Ferenc Gyurcsányt ja praegust ühendopositsiooni peaministri kandidaati Péter Márki-Zayd pilkavalt Austin Powersi filmide karakteritena. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Kaks kuud enne Ungari parlamendivalimisi süüdistavad peaminister Viktor Orbáni kriitikud valitsust salajaste salvestiste levitamises, mille eesmärk on tekitada umbusku kodanikuühiskonna ja sõltumatu meedia suhtes.

Üks Ungari suurimaid päevalehti, avalikult Orbáni valitsust toetav Magyar Nemzet teatas eelmisel nädalal, et nende valduses on salvestised, mis tõestavad, et Ungari vabaühendused on seotud juudi päritolu ungari filantroobi ja miljardäri George Sorosiga.

Magyar Nemzeti sõnul töötavad Sorosi rahastatud vabaühendused selle nimel, et välisajakirjanikud ja välisväljaanded kajastaksid Orbáni juhitud valitsust ning Ungari poliitilist olukorda võimalikult negatiivselt, vahendab Politico. Tegu on väidetega, mille Ungari vabaühendused on kategooriliselt tagasi lükanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles