KUNI VIIS MILJONIT PÕGENIKKU Leedu valmistub vastu võtma Ukraina sõjapõgenikke (6)

Copy
ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti vabatahtlikud Nevelske külas Donetskis, kolme kilomeetri kaugusel rindejoonest, kus nad käisid 28. jaanuaril külas kohalikel elanikel. Nevelskes elab vaid viis inimest. Kui küla viimati 2021. aasta novembris pommitati, lahkusid sealt pea kõik elanikud.
ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti vabatahtlikud Nevelske külas Donetskis, kolme kilomeetri kaugusel rindejoonest, kus nad käisid 28. jaanuaril külas kohalikel elanikel. Nevelskes elab vaid viis inimest. Kui küla viimati 2021. aasta novembris pommitati, lahkusid sealt pea kõik elanikud. Foto: STANISLAV KOZLIUK / EP A/ Scanpix

Leedu peaminister Ingrida Šimonytė sõnas eile, et riik on valmis vastu võtma Ukraina sõjapõgenikke, kui Venemaa peaks otsustama Ukrainasse tungida.

​«Kuigi me loodame jätkuvalt, et võidutseb diplomaatia ning kaine mõistus, siis valitsus tervitaks sõjapõgenikke avasüli,» ütles Šimonytė eile ajakirjanikele enne valitsuse istungit.

Ka Leedu siseminister Agnė Bilotaitė kinnitas, et ametnikud on tegemas ettevalmistusi sõjapõgenike vastuvõtmiseks, kui selline vajadus tekkima peaks, vahendab LRT.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles