Briti politsei laiendas uute asjaolude valgel partygate´i uurimist

Copy
Briti peaministri residents Londonis, Downing Street 10.
Briti peaministri residents Londonis, Downing Street 10. Foto: VICKIE FLORES / EPA / Scanpix

Ühendkuningriigi politsei on pärast uue fotosüüdistuse ilmenemist laiendanud Downing Streetil koroonapiirangute ajal toimunud pidude uurimist, esitades sellega seoses küsimused enam kui 50 inimesele.

Nn partygate'i skandaal on tekitanud peaminister Boris Johnsoni jaoks suure poliitilise riski, kuna mitmed konservatiivide parlamendisaadikud on teda avalikult üles kutsunud tagasi astuma.

Politsei teatel on uurimise uueks osaks saanud detsembris 2020 toimunud sündmus, mille kohta Daily Mirror avaldas foto, kus Johnson ja ta kaks kolleegi, üks jõulukarraga ehitud, on avatud vahuveinipudeli juures.

Pealinna politsei kinnitas, et saadab reedel enam kui 50 inimesele küsimused 12 kogunemise kohta, mis toimusid Downing Streetil 2020. ja 2021. aastal.

Küsimustikul «on formaalne õiguslik staatus ja sellele tuleb vastata tõepäraselt» seitsme päeva jooksul, märkis politsei.

Küsimusele, kas vastajate hulgas on ka Johnson, vastas kaitseminister Ben Wallace BBC raadiole, et peaminister on lubanud olla täiesti läbipaistev.

Opositsiooniline Tööpartei taotleb lisaks politseiuurimist selle kohta, kuidas Johnson kasutas rikast konservatiivide toetajat oma Downing Streeti korteri uhkeks renoveerimiseks.

Leiboristide sõnul on neil tekkinud «põhjendatud kahtlus», et peaminister on rikkunud altkäemaksuvastaseid seadusi.

Politsei kinnitas pöördumise kättesaamist ja teatas, et nõue vaadatakse läbi.

Downing Streeti kõneisik väitis seevastu, et tegemist on kindlalt ebaõigete väidete ja moonutatud faktidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles