POSTIMEES UKRAINAS Ukrainlased on varunud mustadeks päevadeks tulirelvi

Copy
Relvakaupmees Oleksandr Avksentijev hoiab käes Ukrainas ülipopulaarset Türgi pumppüssi Hatsan, milline on kodus ka mehel endal.
Relvakaupmees Oleksandr Avksentijev hoiab käes Ukrainas ülipopulaarset Türgi pumppüssi Hatsan, milline on kodus ka mehel endal. Foto: Mihkel Maripuu

Tõsise huvi ja soovi korral pole Ukraina elanikel erilisi takistusi relvaloa hankimisel ja taskukohase relva soetamisel – tulirelva omanikuks saab ärevaid aegu üle elavas riigis seaduslikult paari nädalaga.

Tsiviilkasutuses lubatud relvade müügist Ukrainas valju häälega ei räägita, ent samas ei ole see ka eriline tabuteema. Kaheksale relvamüüjale edastatud palvele rääkida relvamüüki puudutavast olukorrast vastas kolm. Neist kaks esindavad pealinna väiksemaid relvakauplusi ja kolmas on riigi ühe suurima relvamüügiga tegeleva suurettevõtte esindaja.

Viimane nõustus sel teemal kõnelema tingimusel, et Postimees tema isikut ja firma nime ei avalikusta. Nimetame teda selles loos Dmõtro Kurokiks. Kaks ülejäänud vestluskaaslast olid Kiievi relvakaupmehed Ivan Kiro ja Oleksandr Avksentijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles