Streik Frankfurdi lennuväljal jätkub

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa suurimal ja Euroopa suuruselt kolmandal lennuväljal Frankfurdis algas täna varahommikul 24-tunnine streik, mis võib pikeneda homseni.

Tööseisaku tõttu jääb ära sadu lende, vahendas YLE.

Lennukeid lennuväljal suunavaid töötajaid esindav ametiühing vaidleb lennujaama operaatorfirmaga Fraport ligi 200 inimese palkade ja töötingimuse pärast. Eelmisel aastal kasutusele võetud neljas maandumisrada on muutnud töö keerulisemaks.

Ametiühingu väitel ei jäta tööandja kangekaelne hoiak valikuvõimalust, mistõttu oli streik vältimatu. Fraport lükkas varasema kompromissettepaneku tagasi, kuid on nüüd valmis naasma nõupidamiste laua äärde.

Fraport oletab, et täna suudetakse Frankfurdis teenindada 70 protsenti plaanitud lendudest, nende seas on ka kõik mandritevahelised lennud.

Frankfurdi lennuväljale maandub ja sealt tõuseb õhku 1200 lennukit ööpäevas. Neist pool on Lufthansa omad. Firma on juba teatanud, et tühistab täna umbes 200 kodumaist ja Euroopa-sisest lendu.

Streik on jätkuks eelmisel neljapäeval ja reedel aset leidnud tööseisakule, mistõttu jäi ära kokku 452 lendu. Nädalavahetusel tehti streikimisse paus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles