EL: me ei sulge Kiievis diplomaatilisi esindusi

Postimees
Copy
Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Josep Borrell.
Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Josep Borrell. Foto: POOL/Scanpix

Euroopa Liit ja selle liikmesriigid ei sulge oma diplomaatilisi esindusi Kiievis, teatas täna avaldatud pressiteates Euroopa Liidu välisasjade kõrge esindaja Josep Borrell.

«Euroopa Liit ja selle liikmesriigid koordineerivad oma tegevusi Ukrainale esitatud ähvarduse valguses,» oli kirjas avalduses.

«Me ei sulge oma diplomaatilisi esindusi. Diplomaadid jäävad Kiievisse ja jätkavad koostöös Ukraina võimudega oma tööd, et toetada Euroopa Liidu kodanikke. Personali kohaoleku ja Euroopa Liidu kodanikele antud reisisoovituste puhul võetaksse arvesse julgeolekutingimusi.»

Avalduses rõhutati, et Euroopa Liit jätkab toetust Ukraina territoriaalsele terviklikkusele ja suveräänsusele ning proovib diplomaatiliste pingutuste kaudu jõuda olukorra de-eskaleerimiseni. «Meenutame, et igasugune edasine sõjaline agressioon Ukraina toob kaasa rasked tagajärjed ja ränga kulu,» seisis avalduses.

Euroopa Liidu suursaadik Ukrainas Matti Maasikas jagas Twitteris pilti täna toimunud Euroopa Liidu liikmesriikide suursaadikute kohtumiselt Kiievis, kus arutati olukorra üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles