Saudi Araabia poeaknad mattuvad punasesse pesusse, kuid keegi ei maini islamimaal Valentinipäeva

, AFP ajakirjanik
Copy
Kui varem karistati Saudi Araabias Valentinipäeval kasvõi punaseid riideid kandvaid inimesi, siis nüüd on poed punast kaupa – eriti aluspesu – selle tähtpäeva eel täis. Pildil sätib müüja kaupa Ar-Riyāḑi Panorama kaubanduskeskuses.
Kui varem karistati Saudi Araabias Valentinipäeval kasvõi punaseid riideid kandvaid inimesi, siis nüüd on poed punast kaupa – eriti aluspesu – selle tähtpäeva eel täis. Pildil sätib müüja kaupa Ar-Riyāḑi Panorama kaubanduskeskuses. Foto: AFP/SCANPIX

Punased riided ja aluspesu on väljas Saudi Araabia poeakendele: Valentinipäev muutub ranges islamiriigis aina populaarsemaks. Ainus, mis kummalisel kombel kogu peomeeleolust täiesti kõrvale jääb, on homme märgitava tähtpäeva nimi.

Valentinipäeva kingituste vahetamine on noorte saudide seas populaarne ning poed rõõmustavad õitsva äri üle. Mis puhul aga see kõik juhtub, ei ütle keegi välja.

«Juhtkond palus meil kaunistada vaateakna punase aluspesuga… aga ilma Valentinipäeva mainimata,» jutustas üks müüja Ar-Riyāḑi kaubamajas. Oma nime ta öelda ei soovinud.

Vaatepilt on Saudi Araabias uus, sest mitte kuigi ammu takistas kaigastega varustatud usupolitsei Valentinipäeval romantilise kraami müümist ning karistas ka inimesi, kes kandsid 14. veebruaril punaseid rõivaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles