Ukraina hoiab õhuruumi lahti, kuid järjekordne firma keelas oma lennukil Kiievisse sõita (1)

Postimees
Copy
Sõjalist abi toonud lennuk Kiievi Borõspili lennujaamas veebruari alguses.
Sõjalist abi toonud lennuk Kiievi Borõspili lennujaamas veebruari alguses. Foto: Valentõn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Ukraina võimude teatel poleks pingelisest olukorrast hoolimata riigi õhuruumi sulgemine mõttekas, kuid lennufirmad juba väldivad reise Kiievisse: kui eile teatas KLM reiside peatamisest Ukrainasse, siis täna keelas lennukit Ukraina odavlennufirmale SkyUp liisiv firma Madeiralt Kiievisse teel olnud reisil riiki sisenemise, mistõttu tuli maanduda Moldovas.

«Peamine on, et Ukraina ise ei näe mingit mõtet taeva sulgemisel. See on absurd. Ja minu arvates see kuigivõrd meenutab osalist blokaadi,» selgitas Reutersile Ukraina presidendi kabinetiülem Mõhhailo Podoljak. «Kui teatud lennufirmad otsustavad teha lennugraafiku ümber, siis pole sel kindlasti mingit pistmist meie riigi otsuste või poliitikaga.»

Sama kinnitas uudisteagentuurile AFP ka Ukraina taristuministeerium. «Õhuruum Ukraina kohal jääb avatusk ja riik töötab selle kallal, et ennetada riske lennufirmadele,» seisis nende teates.

Hollandi lennufirma KLM teatas eile, et peatab lennud Ukrainasse ning sama kaalub ka Saksamaa ettevõte Lufthansa.

Odavlennufirma SkyUp teatel pidi aga nende Portugalist Ukraina pealinna teel olnud lennuk maanduma Molovas Chișinău lennuväljal, kuna õhusõidukit liisiv Iirimaa firma tühistas Ukrainasse sisenemise loa viimasel hetkel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles