Zhang Shaoge tahab abielluda, aga kuna ta pole suutnud leida sobivat kaasat ei sõprade ega kolleegide abiga, on ta nüüd astunud ootamatu sammu – usaldanud oma südame Hiina Kommunistliku Partei hoolde.

Kuna Pekingis aina süveneb mure riigi kahaneva sündmuse ja vähemate abielude sõlmimise üle, mis omakorda toob kaasa majandusseisaku ja vananeva ühiskonna, on kommunistliku partei piirkondlike harude noorteühendused üha enam ja enam võtmas enda kanda ka kosjasobitaja ülesandeid.

Mõned neist korraldavad senisest rohkem üritusi ja aitavad sobitada tutvust vallalistel, kes pole suutnud kallimat leida.

«Selles vanuses on aeg käia kohtamas ja abielluda. Kedagi sobivat pole minu lähikonnas praegu, nii et ma tahtsin laiendada oma suhtlusringkonda,» põhjendas 30-aastane Zhang, miks ta otsustas osaleda partei kosjaüritusel.

Sõlmitud abielude arv on järsult kahanenud kogu Hiinas. Riikliku statistikabüroo andmeil registreeris 2020. aastal abielu 8,14 miljonit paari, samas kui 2013. aastal oli neid 13,47 miljonit.

Kommentaarid
Copy