ÜLEVAADE ⟩ Pariisis põrkusid politsei ja koroonapiirangute vastased

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
Champs-Élysée avenüül läks käiku pisargaas.
FOTO: Christophe Petit Tesson/EPA/Scanpix
Champs-Élysée avenüül läks käiku pisargaas. FOTO: Christophe Petit Tesson/EPA/Scanpix Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Scanpix

Kanada koroonapiirangutevastastest protestidest inspireerituna laupäeval Pariisi sisenenud autokonvoi, mis sarnaselt Ottawa meeleavaldajatega nimetas end vabaduskonvoiks, sai Prantsuse ametivõimude karmi vastuvõtu osaliseks. Linnas oli valvel 7000 politseiniku ning kasutusele võeti nii veekahurid kui pisargaas, meenutades valitsusele kollavestide proteste.

Helisignaalide ja Prantsuse lippude saatel olid Pariisi tulnud inimesed nii autode, matkabusside, traktorite kui ka muude sõidukitega üle kogu Prantsusmaa: Lille’ist, Perpignanist, Nice’ist, aga ka mujalt, seda kõike hoolimata Pariisi võimude hoiatusest, et konvoil pole lubatud linna siseneda.

Siseminister Gérald Darmanin sõnul tehti nädalavahetusel üle 300 trahvi ning arreteeritud oli 54 meeleavaldajat, vahendab BBC. Reede õhtul meeleavalduste ohjeldamiseks tänavatele toodud enam kui 7000 politseiniku jäävad aga selgi nädalal tänavatele, kuna meeleavaldused jätkuvad siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles