Lavrov: Moskva näeb «võimalust» läänega julgeolekus kokku leppida (1)

Copy
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: Venemaa välisministeerium / TASS / Scanpix

On olemas «võimalus» saavutada läänega julgeolekuküsimustes kokkulepe, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov esmaspäeval president Vladimir Putinile, tegemist võib olla märgiga võimalikust tagasitõmbumisest seoses pingetega Ukraina ümber.

«Välisministeeriumi juhina pean ütlema, et alati on võimalus kokkuleppele jõudmiseks,» ütles Lavrov Putinile hoolikalt planeeritud kohtumisel vastuseks palvele kommenteerida jätkuvaid kõnelusi läänega.

USA on hoiatanud, et Vene invasioon Ukrainasse võib leida aset lähipäevil, lääneliitlased ähvardavad reageerida massiivse majandussanktsioonide paketiga.

Putiniga rääkides andis Lavrov mõista, et Moskva on valmis jätkama läänega kõnelusi.

«Kas on olemas võimalus saavutada meie partneritega peaküsimustes kokkulepe või on tegu katsega tõmmata meid lõputusse läbirääkimisprotsessi?» küsis Putin televisioonis edastatud kommentaaris Lavrovilt.

«Meie võimalused ei ole kaugeltki ammendunud, kindlasti ei peaks kõnelused jätkuma määramatult, kuid soovitan neid jätkata ja hoogustada,» vastas Lavrov.

Välisminister märkis, et teisipäeval saabub Moskvasse kõnelustele Saksa kantsler Olaf Scholz.

Lavrov lisas kohtumisel Putiniga, et Vene välisministeerium koostas vastuse USA ja NATO reageeringutele Venemaa esitatud julgeolekutagatiste ettepanekute kohta.

«See on sõnastatud 10 leheküljel,» ütles Lavrov kohtumisel president Vladimir Putiniga.

Kreml teatas laupäeval, et Venemaa teeb lähiajal teatavaks, milliseid samme kavatsetakse astuda pärast USA ja NATO vastuste analüüsimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles