KOHALIK VAADE ⟩ Läti valitsus üritab piirangute leevendamisega ennetada pingeid ühiskonnas

Sabīne Bērziņa
, ajakirjanik, Riia
Copy
Silt Riia Origo kaubanduskeskuse ukse juures meenutab, et ostlema pääseb vaid vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel. Alates märtsist saavad poodi minna taas ka vaktsineerimata lätlased. 
Silt Riia Origo kaubanduskeskuse ukse juures meenutab, et ostlema pääseb vaid vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel. Alates märtsist saavad poodi minna taas ka vaktsineerimata lätlased. Foto: Evija Trifanova/LETA/Scanpix

Kuigi Lätis on kasvuteel nii koroonaviirusega nakatumine kui ka Covid-19 tõttu haiglaravi vajavate patsientide arv, jõudsid Läti koalitsiooniparteid kokkuleppele kolmeastmelises plaanis, mille alusel tühistada tasapisi kevade kestel peaaegu kõik piirangud.

«Me pidime otsima teatavat tasakaalu ja ma arvan, et saavutasime selle,» lausus Läti tervishoiuminister Daniels Pavļuts nädala hakul pressikonverentsil. «Me liigume samm-sammult, arvestades, et olukord on endiselt tõsine ja meil on seni kõrgeim nakatumine.»

Esimesena pääsevad teatud piirangutest lapsed. Alates tänasest ei ole neil enam tarvis esitada vaktsineerimis- või Covid-19st paranemise tõendit – kõik pääsevad koolitundidevälistesse huviringidesse või tegelema spordiga ükskõik mis tasemel.

Alates sellest nädalast tohivad nii õpilased kui ka õpetajad käia koolimajas kohapeal isegi siis, kui neil on olnud kokkupuude mõne koroonaviirusega nakatunud inimesega. Tervishoiuministeeriumi teatel jätkavad koolid siiski regulaarset testimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles