USA senaatorid saatsid Ukrainale solidaarsussõnumi

Copy
Senati enamuse liider Chuck Schumer (paremal) ja vähemuse liider Mitch McConnell (vasakul).
Senati enamuse liider Chuck Schumer (paremal) ja vähemuse liider Mitch McConnell (vasakul). Foto: Al Drago / POOL / EPA /Scanpix

USA senaatorid ühendasid teisipäeval jõud ja edastasid Ukrainale solidaarsussõnumi ning hoiatuse Vene presidendile Vladimir Putinile, suutmata samas leppida kokku sanktsioonidekavas Moskva vastu.

«Sel süngel tunnil saadame parteiülese solidaarsuse ja kindlameelsuse sõnumi Ukraina rahvale, ning samaväärselt selge hoiatuse Vladimir Putinile ja Kremlile,» ütlesid senati 12 kõrget demokraadist ja vabariiklasest liiget avalduses.

Tekst, millele kirjutasid alla senati enamuse liider Chuck Schumer ja vähemuse liider Mitch McConnell, tähistas harvaesinevat poliitilist ühtsust ülipolariseerunud kongressis.

Avaldusel ei ole aga seaduse jõudu ning tehti pärast seda, kui demokraatide ja vabariiklaste vahel võrdselt jagunenud senat ei suutnud jõuda kokkuleppele parteiüleses seaduses karmide sanktsioonide kehtestamises Venemaale, kui see peaks ründama Ukrainat.

Senaatorid rõhutasid siiski ühisavalduses, et nad on valmis täielikult toetama tugevate, jõuliste ja tõhusate sanktsioonide kehtestamist Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles