Kolm järjestikust orkaanimõõtu tormi sulgevad Saksamaal koolid ja ähvardavad rongiliiklust

Postimees
Copy
Vihmavarjuga naine täna Hildesheimis. Öö jooksul peaks suuremas osas Põhja-Saksamaal tõusma marutuul ning lähipäevil on oodata mitut järjestikust tugevat tormi.
Vihmavarjuga naine täna Hildesheimis. Öö jooksul peaks suuremas osas Põhja-Saksamaal tõusma marutuul ning lähipäevil on oodata mitut järjestikust tugevat tormi. Foto: Julian Stratenschulte / DPA / AP / Scanpix

Ennekõike Saksamaa põhjaosas oodatakse alates täna õhtust alates tormi, milles tuule kiirus võib ulatuda koguni orkaani märgistava 120 kilomeetrini tunnis, mistõttu juba praegu on otsustatud, et homme jäävad riigi rahvaroheimal liidumaal Nordrhein-Westfalenis koolid suletuks.

Nime Xandra saanud torm liigub vihmasaju ja äikese saatel alates täna õhtupoolikust üle Loode-Saksamaa kagu suunas kuni riigi keskosani. Saksamaa ilmateenistus (DWD) on kuni homme õhtuni andnud hoiatuse «täieulatusliku tormiolukorra» eest, vahendas avalik-õiguslik ringhääling MDR.

Valdavalt ulatub tuuleiilide kiirus tormis 80–110 kilomeetrini tunnis, kuid võimalik on ka 120 kilomeetrini tunnis küündivaid puhanguid.

Kui homme õhtul peaks torm Xandra taanduma, siis hingetõmbepaus jääb Saksamaal napiks, sest kohe selle kannul oodatakse sama võimsat maru nimega Ylenia, mis DWD ennustusel tabab taas riigi põhjaosa. Sellele peaks järgnema veel ka kolmas torm, mis kannab nime Zeynep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles