Ühendkuningriik lõpetab Vene räpase raha hirmus «kuldsete viisade» andmise

Postimees
Copy
Jalakäija Londonis Waterloo sillal. Korruptsioonis või seotuses Kremliga süüdistatud venelased on Ühendkuningriigis ostnud Transparency Internationali andmeil umbes 1,5 miljardi naela eest kinnisvara.
Jalakäija Londonis Waterloo sillal. Korruptsioonis või seotuses Kremliga süüdistatud venelased on Ühendkuningriigis ostnud Transparency Internationali andmeil umbes 1,5 miljardi naela eest kinnisvara. Foto: Justin Tallis / AFP / Scanpix

Ühendkuningriigi siseminister Priti Patel kavatseb järgmisel nädalal teha lõpu nn kuldsete viisade skeemile, et peatada kahtlast päritolu raha sissevool ennekõike Venemaalt.

Ametlikus keeles 1. astme investoriviisa annab jõukatele välismaalastele, kes on valmis Ühendkuningriiki tooma miljoneid naelu, võimaluse kiiremas korras riiki elama asuda. The Timesi andmeil soovib siseminister nüüd seesuguse võimaluse kaotada juba pikalt püsinud kartuse tõttu, et viisaskeemi kuritarvitavad kriminaalsed ühendused ja ülirikkad inimesed diktatuuririikidest.

Otsuse tingib paljuski mure sellepärast, et viisareeglid on lubanud Londonisse teha suuri investeeringuid ja osta kinnisvara Venemaa presidendi Vladimir Putiniga seotud isikutel.

2008. aastal loodud viisaprogrammi kvalifitseerumiseks tuleb teha vähemalt kahe miljoni naelane investeering Ühendkuningriiki vastutasuks õiguse eest riigis elada ja tuua ka oma perekond sinna. 1. astme investorviisa omanikud saavad taotleda mõne aja möödudes ka alalist elamisluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles