NATO idaservale lisandub samasuguseid lahingugruppe nagu Tapal (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (vasakul) ja Rumeenia president Klaus Iohannis möödunud nädala lõpus rumeenlaste Mihail Kogălniceanu sõjaväebaasis. 
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (vasakul) ja Rumeenia president Klaus Iohannis möödunud nädala lõpus rumeenlaste Mihail Kogălniceanu sõjaväebaasis. Foto: Andrei Pungovschi/AFP/Scanpix

Vene vägede kuhjamine Ukraina piiridele sunnib NATOt lisama eelpaigutatud pataljone alliansi idaservale, selgus eile Brüsselis alanud alliansi kaitseministrite kohtumiselt.

«Me ei tea, mis juhtub Ukrainas, kuid praegune olukord on juba näidanud, et seisame silmitsi Euroopa julgeoleku kriisiga,» tõdes eilsel pressikonverentsil NATO peasekretär Jens Stoltenberg. «Moskva on teinud selgeks, et on valmis küsimuse alla seadma aluspõhimõtteid, millel meie julgeolek on püsinud kümnendeid.»

«Mul on kahju seda öelda, aga see on Euroopas uus normaalsus,» jätkas Stoltenberg. «Sestap otsustasid ministrid täna arutada võimalusi NATO heidutuse ja kaitse edasiseks arendamiseks. Sealhulgas kaaluda uute lahingugruppide asutamist Kesk- ja Kagu-Euroopasse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles