Ukraina nn separatistid süüdistavad Ukrainat keelatud relvastuse kasutamises (2)

Postimees
Copy
Luganski nn separatistid süüdistavad valitsusvägesid miinipildujate ja granaadiheitjate kasutamises. Pildil Donetskis 2019. aastal plahvatanud mürsud.
Luganski nn separatistid süüdistavad valitsusvägesid miinipildujate ja granaadiheitjate kasutamises. Pildil Donetskis 2019. aastal plahvatanud mürsud. Foto: Valentin Sprintšak/Scanpix

Venemaa toetatud Ida-Ukraina separatistid süüdistasid täna valitsusvägesid neljal korral nende territooriumi pihta tule avamises ning väitsid, et selleks kasutati miinipildujaid ja granaadiheitjaid, mis on Minski leppe kohaselt keelatud, vahendab Reuters.

Praegu pole veel selge, kui tõsised need intsidendid olid ning Luganski nn rahvavabariigi esindajate sõnul üritavad nad välja selgitada, kas keegi on viga või surma saanud.

Nad teatasid, et Ukraina väed kasutasid viimase 24 tunni jooksul neljas erinevas intsidendis miinipildujaid, granaadiheitjaid ja kuulipildujat. «Ukraina relvajõud on jämedalt rikkunud relvarahurežiimi, kasutades raskerelvastust, mida Minski kokkulepete kohaselt ei tohiks rindel hoida,» seisis avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles