Brasiilia tulvades ja maalihetes on hukkunud 104 inimest

Copy
Loodusjõudude hävitustöö Petrópolise linnas.
Loodusjõudude hävitustöö Petrópolise linnas. Foto: CARL DE SOUZA/AFP/Scanpix

Brasiilia maalilistes Petrópolise linna tabanud maalihetes ja äkktulvades on hukkunud 104 inimest, kuid päästetööjad püüdsid täna ajaga võidu rusudest veel mõnd ellujäänut leida.

Teisipäeval piirkonda tabanud torm tõi Rio de Janeiro lähedal mägedes asuvasse Brasiilia impeeriumi omaaegsesse suvepealinna Petrópolisesse kolme tunniga kuu jagu sademeid. Paduvihm muutis tänavad jõgedeks ja viis minema maju.

Kümned linnaelanikud on teadmaa kadunud. Tuletõrjujad ja vabatahtlikud püüavad lahti kaevata mäenõlva slummide varemeid lootuses sealt kedagi elusana leida.

Osariigi valitsuse teatel on suudetud päästa vähemalt 24 inimest.

Ohvrite arv on teisipäevast peale pidevalt kasvanud ja kardetakse, et see tõuseb veelgi. Kadunuks on jäänud vähemalt 35 inimest.

Ametnike sõnul on umbes 300 inimest majutatud ajutistesse varjupaikadesse ehk peamiselt ümberkaudsetesse koolidesse. Heategevusorganisatsioonid kutsuvad üles annetama kannatanutele madratseid, toitu, vett, riideid ja näomaske.

Päästetöödele on saadetud otsingukoerad, ekskavaatorid ja helikopterid.

Osariigi kuberner Claudio Castro ütles piirkonda külastades, et see näeb välja nagu sõjatsoon. Ta lisas, et tegemist oli rängima paduvihmaga alates 1932. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles