POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Inimesed üle Ukraina avaldasid Kiievis meelt (2)

Copy
Kiiev on tulvil pingeid. Neljapäeval avaldasid Ukraina ülemraada ees meelt inimesed, kellele on vastukarva füüsilisest isikust ettevõtjate tegevust pärssiva seaduseelnõu sätted. Rahva rahustamiseks ja korra tagamiseks oli väljas hulk korrakaitsjaid.
Kiiev on tulvil pingeid. Neljapäeval avaldasid Ukraina ülemraada ees meelt inimesed, kellele on vastukarva füüsilisest isikust ettevõtjate tegevust pärssiva seaduseelnõu sätted. Rahva rahustamiseks ja korra tagamiseks oli väljas hulk korrakaitsjaid. Foto: Dmitri Kotjuh

Ukraina ülemraada juures Kiievis toimus täna mitu tundi väldanud meeleavaldus, millest võttis osa umbes tuhat inimest riigi eri piirkondadest. Teist sama palju andsid neile juurde kogu parlamendi perimeetri ümber piiranud korrakaitsjad.

Erinevad meeleavaldused nii riigi pealinnas kui ka mujal on Ukraina argipäev: need torkavad silma ja pakuvad huvi samuti välismeediale.

Seekord avaldasid inimesed vihmasajus protesti seaduseelnõu sätete vastu, mis nende hinnagul hävitab füüsilisest isikust ettevõtjad (FIEd) ehk teisisõnu Ukraina keskklassi.

Ülemraada liige Julija Tõmošenko nimetas parlamendi kõnetoolis esinedes FIEde vastu suunatud poliitikat Ukraina-vastaseks erioperatsiooniks.

Ainuüksi sellel kuul on Ukrainas lõpetanud tegevuse üle 36 000 FIE. Statistiliselt on tegemist suurima näitajaga selles valdkonnas alates 2017. aastast.

Täheldatud on samuti esimesi kokkupõrkeid meeleavaldajate ja politsei vahel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles