KELLE KÄTETÖÖ? ⟩ Hispaania ja Itaalia mööblifirma kraaklevad Putini ülipika laua autorluse üle

Postimees
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron eelmisel nädalal Kremlis pika valge laua taga vestlemas.
Venemaa president Vladimir Putin ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macron eelmisel nädalal Kremlis pika valge laua taga vestlemas. Foto: Kreml/Sputnik/AP/Scanpix

Maailma meedias palju tähelepanu saanud erakordselt pirakas ovaalne laud, mille taga Venemaa president Valdimir Putin on viimastel nädalatel järjepanu lääne liidreid võõrustanud, on tekitanud nüüd tüli, sest korraga kaks mööblitootjat eri riikidest väidavad, et just nemad on laua valmistanud.

Hispaanias Valencia lähistel asuvas Alcàsseris endanimelist mööblifirmat juhtinud Vicente Zaragozá väidab vankumatult, et just tema töötajate käe all on valminud Kremli neli meetrit pikk läbirääkimistelaud.

Usutluses raadiojaamale Cope jutustas Zaragozá, et näha Putinit ja Prantsusmaa riigipead Emmanuel Macroni istumas selle laua ääres, oli tema jaoks tundeküllane hetk.

Hispaanlase jutu seab aga kahtluse alla itaallane Renato Pologna, kes väidab, et laua on valmistanud tema Como järve lähistel Cantùs tegutsev perefirma Oak.

Ühtlasi jutustas Pologna ajalehele Corriere della Sera, et laud on valmistatud juba 25 aastat tagasi, kui Venemaad juhtis Boriss Jeltsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles