Putin jälgib laupäeval ballistiliste ja tiibrakettide tulistamist õppusel

Copy
Vene ballistilise raketi Iskander mobiilne stardisüsteem. Foto on illustratiivne.
Vene ballistilise raketi Iskander mobiilne stardisüsteem. Foto on illustratiivne. Foto: Alexander Nemenov / AFP / Scanpix

Vene relvajõud tulistavad laupäeval strateegilise heidutuse õppuse käigus ballistilisi ja tiibrakette, toimuvat jälgib president Vladimir Putin, teatas reedel Vene kaitseministeerium.

Ministeeriumi teatel on rakettide tulistamise õppus varem kavandatud ja plaaniline. Sellest võtavad osa strateegiline raketivägi, kosmosevägi, õhujõud, Lõuna sõjaväeringkond ning Põhja- ja Musta mere laevastik.

«Vene relvajõudude kõrgeima ülemjuhataja Vladimir Putini juhtimisel toimub 19. veebruaril plaaniline strateegiliste heidutusjõudude õppus, mille käigus lastakse välja ballistilisi ja tiibrakette,» teatas kaitseministeerium avalduses.

«Strateegiliste heidutusjõudude õppus on varem kavandatud, et kontrollida sõjaliste juhtimisorganite, lahingumeeskondade, sõjalaevade ja strateegiliste raketikandjate meeskondade valmisolekut ülesannete täitmiseks, samuti strateegiliste tuuma- ja mittetuumarelvade töökindlust,» seisis ministeeriumi avalduses.

Strateegiliste heidutusjõudude hulka kuuluvad strateegilised ründejõud ja strateegilised kaitsejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles