Vene kohus määras Navalnõi vennale tagaselja vangistuse

Copy
Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi koos oma venna Olegiga.
Vene opositsioonijuht Aleksei Navalnõi koos oma venna Olegiga. Foto: Maxim shemetov / REUTERS / Scanpix

Venemaa kohus määras reedel tagaselja üheks aastaks vangi Kremli kriitiku Aleksei Navalnõi venna Olegi tingimisi karistuse reeglite rikkumise eest.

Moskva ringkonnakohus asendas Oleg Navalnõi (38) tingimisi karistuse reaalse vangistusega, ütles Olegi advokaat Nikos Paraskevov Twitteris.

Mullu augustis määrati 38-aastasele Oleg Navalnõile aastane tingimisi karistus pandeemiareeglite rikkumise eest.

Teda süüdistati venelaste kutsumises osalema 2021. aasta jaanuaris korraldatud sanktsioneerimata meeleavaldusel oma vanema venna toetuseks, kes võeti kinni pärast naasmist Saksamaalt, kus ta oli ravil seoses mürgitamisega Venemaal.

Oleg Navalnõi ise kohtuistungil kohal ei viibinud.

Uudisteagentuuride tsiteeritud kohtudokumentide kohaselt sõitis ta mullu septembris Küprosele, ega tulnud enam Venemaale tagasi.

Jaanuaris esitasid Venemaa vangavõimud palve muuta ta karistus reaalseks vangistuseks pärast seda kui ta ei ilmunud politseikontrolli kohale ning samal kuul väljastas Venemaa siseministeerium vahistamismääruse.

Kohtunik rahuldas taotluse, lisades, et «tuvastatud on raskendavad asjaolud», viidates Navalnõi varasematele rikkumistele, teatas uudisteagentuur RIA Novosti.

Oleg on juba kandnud vanglakaristus pärast seda kui neile 2014.aastal määrati Alekseiga karistus pettuse eest, mis Kremli kriitikute sõnul oli poliitiliselt motiveeritud.

Oleg sai kolme ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse ning Alekseile määrati kolm ja pool aastat tingimisi vangistust.

Pärast naasmist mullu Venemaale, muudeti Aleksei tingimisi vangistus reaalseks vangistuseks ning ta viibib praegu Moskva lähistel asuvas karistuskoloonias.

Pea kõik Navalnõi tuntuimad toetajad on Venemaalt põgenenud pärast seda, kui ta vangi saadeti ja tema rühmitus ebaseaduslikuks kuulutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles