Kiiev tõrjus Moskva süüdistusi kahe mürsu tulistamisest Venemaa alale (10)

Copy
Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba.
Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba. Foto: INA FASSBENDER/Scanpix

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba tõrjus Venemaa väiteid, et Ukrainast tulistati kaks mürsku Venemaale Rostovi oblasti territooriumile.

«On tõsi, et olukord teravneb iga tunniga. Viimati – need on Venemaa võltsteated selle kohta, et kaks ukraina mürsku kukkusid Venemaa territooriumile. Meie ei tulistanud, need ei ole meie mürsud. See on viimane asi, millest me oleksime huvitatud – olukorra edasisest eskaleerimisest,» ütles Kuleba Münchenis.

Venemaa uurimiskomitee algatas täna kriminaalasja seoses Rostovi oblasti piiriäärse ala tulistamisega Ukraina relvaformeeringute suunast, teatas ametkond. Vastuseks kutsus Kuleba Twitteris üles kohe algatama rahvusvahelist ja sõltumatut juurdlust Venemaa meedias kajastatud intsidentide kohta.

Täna varem hoiatas USA kaitseminister Lloyd Austin, et Vene väed Ukraina piiril on end valmis seadnud ja võivad rünnata. «Me valmistume igaks võimalikuks stsenaariumiks,» kommenteeris Kuleba Ühendriikide hoiatust ajakirjanikele enne ühenduse G7 välisministrite kohtumist Münchenis.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles