Brasiilia tulvades ja maalihetes on hukkunud 146 inimest

Copy
Päästetöötajad Brasiilia tulvadest räsitud linnas Petrópolises.
Päästetöötajad Brasiilia tulvadest räsitud linnas Petrópolises. Foto: MAURO PIMENTEL / AFP / SCANPIX

Brasiilia maalilist Petrópolise linna nädala alguses tabanud maalihetes ja äkktulvades on hukkunud nüüdseks juba 146 inimest, nende seas 26 last, teatasid võimud laupäeval.

Päästetöötajad püüdsid tihedas udus labidatega läbi rusude ja muda kaevates leida veel mõnd ellujäänut, ent viiendat päeva kestev operatsioon on minetamas juba igasugust lootust.

Katastroofipiirkonna südames vilistasid päästjad aeg-ajalt valjult, et kutsuda inimesi vaikima, kuulatades nii, kas kusagilt ei kosta elumärke. Ent võimude kohaselt on ellujäänute leidmine üpris ebatõenäoline.

Teisipäeval piirkonda tabanud torm tõi Rio de Janeiro lähedal mägedes asuvasse Brasiilia impeeriumi omaaegsesse suvepealinna Petrópolisesse kolme tunniga kuu jagu sademeid. Paduvihm muutis tänavad jõgedeks ja viis minema maju.

Ametnike sõnul on 24 inimest päästetud, kuid enamik neist leiti loetud tunde pärast maalihkeid ja tulvasid.

Rio de Janeiro osariigi politsei kohaselt oli reede hilisõhtuse seisuga endiselt teadmata kadunud 218 inimest.

Politsei kohaselt on vahepeal 146 surnukehast tuvastatud 91, seega võib suur osa kadunuks tunnistatutest olla ka juba leitute hulgas.

Reedel helikopteriga üle katastroofipiirkonna lennanud president Jair Bolsonaro ütles, et linn on saanud «tohutu hävingu osaliseks, nagu oleks tegu sõjatandriga».

Ametnike sõnul on umbes 300 inimest majutatud ajutistesse varjupaikadesse ehk peamiselt ümberkaudsetesse koolidesse. Heategevusorganisatsioonid kutsuvad üles annetama kannatanutele madratseid, toitu, vett, riideid ja näomaske.

Päästetöödele on saadetud otsingukoerad, ekskavaatorid ja helikopterid.

Osariigi kuberner Claudio Castro ütles varem, et tegemist oli rängima paduvihmaga alates 1932. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles