Macron rääkis Putini ja Zelenskõiga Ukrainast (4)

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: John Thys/ap/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron helistas täna seoses olukorraga Ukrainas Vene liidrile Vladimir Putinile, püüdes ära hoida Venemaa sissetungi Ukrainasse, teatas tema kantselei

105 minutit väldanud vestlus leidis aset kaks nädalat pärast Macron visiiti Moskvasse, kus ta üritas Putinit veenda hoiduma piirile koondatud vägede saatmisest Ukrainasse.

See kujutas endast «viimaseid võimalikke ja vajalikke jõupingutusi, et vältida suurt konflikti Ukrainas», märkis Élysée palee enne vestlust.

Päev varem oli Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi Macronile öelnud, et ei vasta Venemaa provokatsioonidele ja jääb avatuks dialoogile Moskvaga. Kuid Müncheni julgeolekukonverentsil peetud kõnes kutsus ta lääneriikide valitsusi üles lõpetama Putini suunas lepituspoliitika kasutamist.

Pärast tänast vestlust Putiniga rääkis helistas Macron ka Zelenskõile, teatas Prantsuse presidendi kantselei.

«Eilse vestluse jätkuks teavitasin Emmanuel Macroni praegusest julgeolekuolukorrast ja uutest provokatiivsetest tulistamistest. Pooldame rahuprotsessi intensiivistamist. Toetame kolmepoolse kontaktrühma kiireloomulist kokkukutsumist ja vaikuserežiimi viivitamatut kehtestamist,» kirjutas Zelenskõi Twitteris.

Olukord Donbassi relvakonflikti piirkonnas hakkas pingestuma 17. veebruaril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles