ÜLEVAADE Putin tunnustas nn separatistide iseseisvust, lääs lubab karmi vastust

Rauno Matvejev
, toimetaja
Copy
«Kõik kodumaad kaitsma,» kutsub plakat Donetskis. Ida-Ukraina kahe nn rahvavabariigi juhid palusid eile Venemaa presidendil Vladimir Putini tunnustada nende iseseisvust, mida viimane õhtul ka tegi.
«Kõik kodumaad kaitsma,» kutsub plakat Donetskis. Ida-Ukraina kahe nn rahvavabariigi juhid palusid eile Venemaa presidendil Vladimir Putini tunnustada nende iseseisvust, mida viimane õhtul ka tegi. Foto: Aleksandr Rjumin/TASS/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin tegi eilses pöördumises teatavaks, et tunnustab Ukraina nn separatistide välja kuulutatud rahvavabariikide iseseisvust.

«Need on meie seltsimehed, lähedased, kelle hulgas pole mitte ainult kolleegid, sõbrad, endised kaasteenistujad, vaid ka sugulased, inimesed, kes on meiega seotud vere-, peresidemetega,» ütles Putin eile eetrisse lastud videopöördumises, kus ta nimetas Ukrainat lahutamatuks osaks Venemaa ajaloost, kultuurist ja vaimsest ruumist.

«Ukrainat võib endiselt nimetada Vladimir Iljitš Lenini Ukrainaks,» ütles Venemaa juht, kes nimetas bolševike juhti Ukraina autoriks ja arhitektiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles