airBaltic lõpetab veebruari lõpuni öised lennud Ukrainasse

BNS
Copy
airBalticu lennuk Riia lennujaamas.
airBalticu lennuk Riia lennujaamas. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanpix

Läti lennundusettevõte airBaltic otsustas peatada öised lennud Ukrainasse ja Ukrainast kuni 2022. aasta veebruari lõpuni, teatasid airBalticu esindajad.

Lennundusettevõte tühistas viis öist lendu Kiievi ja Riia vahel ning kaks lendu Odessa ja Riia vahel.

airBaltic võtab mainitud lendude reisijatega ühendust ja pakub neile broneeringu ülekandmist teistele lendudele.

Lennundusettevõte märgib, et airBaltic hindab enne iga lendu hetkeolukorda ja järgib ametivõimude soovitusi ja on valmis vastavalt vajadusele oma lennugraafikut kohandama.

Sel nädalal on airBalticul plaanis igapäevased lennud Kiievi ja Riia vahel ning kaks lendu Kiievi ja Vilniuse vahel.

Teadupoolest tunnustas Venemaa president Vladimir Putin esmaspäeval hoolimata Lääne hoiatustest, et selline samm võib kaasa tuua uued sanktsioonid, Donetski ja Luganski isehakanud vabariikide iseseisvust.

Putin on andnud kaitseministeeriumile ülesande tagada, et Vene relvajõud «valvaksid rahu» separatistide aladel rahu. Seadlus tähendab Vene väe ametlikku sisseviimist nendele juba de facto okupeeritud Ukraina idaaladele.

Varem on mitu meediakanalit teatanud, et hulk suuri rahvusvahelisi kindlustusettevõtteid võivad keelduda kindlustuse andmisest Ukraina õhuruumis. Tegelikult tähendaks see Ukrainasse kulgevate rahvusvaheliste lendude peatamist.

Samal ajal on Ukraina teatanud, et hoolimata vastuolulistest meediakajastustest ja lääneriikide hoiatustest, et Vene väe sissetung võib alata igal hetkel, jääb selle õhuruum rahvusvahelistele lendudele avatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles