PÄEVADE KÜSIMUS Ründeüksuste kehvad tingimused võivad sundida Putinit rutakale sõjaotsusele (3)

Postimees
Copy
Venemaa üksused Valgevenes läinud nädalavahetusel.
Venemaa üksused Valgevenes läinud nädalavahetusel. Foto: Peter Kovalev / TASS / Scanpix

Ukraina piirile kogunenud Vene väed saavad jääda lahinguvalmidusse vaid veel mõneks päevaks, enne kui nad tuleb saata tagasi baasi või riskida sellega, et nende rünnakuvõimekus kahaneks märkimisväärselt, oletavad lääne eksperdid ja ametnikud.

See tähendab, et Venemaa president Vladimir Putin on üha kasvava surve all kasutada sõjaväge kiiresti täielikuks sissetungiks Ukrainasse või saata nad tagasi kogunemispunktidesse, mis on küll Venemaa lõuna- või lääneosas, kuid kümnete ja isegi sadade kilomeetrite kaugusel Ukraina piirist, vahendas The Guardian.

Sõjandusanalüütik Rob Lee kirjutas üleeile, et kohalikud elanikud märkasid sadakonda sõdurit elamas päevade kaupa Ukraina piirist umbes 20 kilomeetri kaugusele jäävas raudteejaamas, kus neile polnud korraldatud ka toitlustust, mistõttu pidid nad ise endale süüa ostma.

Üks kõrge ametnik ütles The Guardianile, et Venemaal on võimalik vägesid sellisel positsioonil hoida vaid mõne päeva jagu. Sarnasel seisukohal on ka sõltumatud eksperdid, kellega ajaleht vestles.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles