POLIITVANGID TÄNAPÄEVAL EUROOPAS ⟩ Valgevene poliitvangi naise raske amet

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Darja Losik räägib Postimehele, kuidas talle mõjus teade mehe vangistusest: «Ma ei mäleta kahte esimest kuud – ei mäleta, mida ma tegin, mida tegi minu tütar. Ma hakkasin tagasi teadvusele tulema alles pärast psühholoogi ja psühhoterapeudi juures käimist, kus mind toibutati.»
Darja Losik räägib Postimehele, kuidas talle mõjus teade mehe vangistusest: «Ma ei mäleta kahte esimest kuud – ei mäleta, mida ma tegin, mida tegi minu tütar. Ma hakkasin tagasi teadvusele tulema alles pärast psühholoogi ja psühhoterapeudi juures käimist, kus mind toibutati.» Foto: Konstantin Sednev

Paljude teiste hulgas on Valgevene diktaatorlik režiim mõistnud pikkadeks aastateks vangi seda kritiseerinud ajakirjaniku Igar Losiku, kelle abikaasa Darja Losik räägib mehele osaks saanud ülekohtust.

Valgevenelanna Darja Losik (30) on alates oma mehe Igar Losiku vahistamisest 2020. aasta juunis võidelnud n-ö täiskohaga tema vabastamise eest. Poliitilistel põhjustel 15 aastaks vangi mõistetud Igar on pidanud juba kahel korral näljastreiki ja üritanud vangistuses endalt elu võtta.

«Te ütlesite, et ei võitle naistega, ent minu ja kümnete teiste poliitvangide naiste näide kõneleb vastupidisest. Ma leian, et teemasid aruteluks on enam kui küllalt. Koha ja aja valiku jätan teile. Pageda ja välismaale peituda ma ei kavatse. Tõestage mulle, et te pole argpüks. Ootan kutset,» kõneleb väga sihikindlalt kaamerasse noor naine, kelle silmad tunduvad eri värvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles