Euroopa Liidu uus sanktsioonipakett võtab sihikule 70 protsenti Vene pangandusturust (17)

Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Pärast öösse veninud Euroopa ülemkogu erakorralist kohtumist teatas Euroopa komisjoni president Ursula von der Leyen uue sanktsioonipaketi kehtestamise heakskiitmisest Venemaale. See hõlmab muuhulgas piiranguid 70 protsendile Vene pangandusturust.

Nagu ka kohtumise ajal avaldatud lõppjäreldustest selgus, puudutavad uued sanktsioonid eelkõige finants-, energeetika- ja transpordisektorit. Samuti saavad sanktsioonidega pihta Vene riiklikud ettevõtted, muuhulgas ka kaitsevaldkonnas, tõdes von der Leyen.

Leyen teatas ka kohaldatavast naftasaaduste ekspordikeelust, mis peaks tugeva löögi andma Venemaa energiasektorile.

Samuti seati sisse ka viisapiirangud Vene diplomaatidele ja ettevõtjatele.

Prantsusmaa peaminister Emmanuel Macron teatas samal pressikonverentsil otsusest anda Ukrainale 300 miljoni euro ulatuses rahalist abi ning ka kaitsetehnikat. Prantsusmaa kehtestab lisaks EL-i ühistele sanktsioonidele oma meetmed, lubas ta.

«Mõistes küll hukka ja määrates sanktsioonid on siiski kasulik jätta see tee lahti, et päeval, mil vastavad tingimused on täidetud, saaksime saavutada vaenutegevuse lõpetamise,» sõnas Macron pärast Euroopa Liidu liidrite tippkohtumist.

 
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles