Mikroneesia katkestas diplomaatilised suhted Venemaaga (2)

Copy
Mikroneesia president David Panuelo.
Mikroneesia president David Panuelo. Foto: Noel Celis/Pool via REUTERS / Scanpix

Mikroneesia katkestas reedel diplomaatilised suhted Venemaaga «üheselt nurjatu» sissetungi tõttu Ukrainasse ning hoiatas, et need taastatakse alles siis, kui Moskva näitab armastust inimsuse vastu.

«Mikroneesia Liiduriigid (FSM) edastas Venemaa Föderatsioonile, et diplomaatilised suhted meie kahe riigi vahel on katkestatud,» teatas Mikroneesia valitsus avalduses.

«Vene Föderatsioon tungis vägivaldselt ja õigustamatult Ukrainasse,» lisati avalduses.

Pisut enam kui 100 000 elanikuga Vaikse ookeani saareriigi teatel astus ta selle sammu solidaarsusest Ukrainaga, kes on Venemaaga juba suhted katkestunud ja kutsunud teisigi riike seda tegema.

FSMi ja Venemaa diplomaatilised suhted seati ametlikult sisse 1999. aastal, kuid Moskval ei ole seal saatkonda ja riikide omavahelised kontaktid on napid.

«Kahe riigi dipomaatilised suhted on katkestatud,» ütles president David Panuelo ja väljendas solidaarsust Ukrainaga.

«See ei pruugi küll olla kuigi suur lohutus, aga FSMi rahvas ja valitsus toetavad teie suveräänsust, teie õigust eksisteerida.»

President lisas, et riik taastab diplomaatilised suhted Venemaaga vaid tingimusel, et viimane näitab tegudega pühendumust rahule, sõprusele, koostööle ja inimesearmastusele.

Panuelo lisas, et tema rahval ei ole midagi vene rahva vastu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles