Eesti saatkonna kaitseatašee jälgib olukorda Kiievis

Copy
Eesti kaitseatašee Ukrainas kolonel Vahur Murulaid.
Eesti kaitseatašee Ukrainas kolonel Vahur Murulaid. Foto: Madis Veltman

Eesti kaitseatašee Ukrainas kolonel Vahur Murulaid lausus Postimehele, et saatkonnas jälgitakse hoolega sündmuste arenguid ja kui olukord seda nõuab, siis kaalutakse kõigi töötajate lahkumist pealinnast ohutumasse kaugusse.

Murulaid kinnitas, et osa töötajaid, sealhulgas suursaadik Kaimo Kuusk, on saatkonnast evakueeritud, abi osutatakse veel Eesti kodanikele, kes otse nende poole pöörduvad.

«Saatkond asub kesklinnas ja meil on siin praegu rahulik,» kõneles Vahur Murulaid. «Aeg-ajalt helistavad või eksivad meie ukse taha Eesti kodanikud, kes otsivad väljapääsu Kiievist.»

Kaitseatašee lisas, et hetkel ei ole tal täpseid andmeid, kui palju Eesti kodanikke Ukrainas või konkreetselt riigi pealinnas veel viibib.

Saatkonnas veel viibivatel töötajatel on olemas erinevad tegutsemisplaanid, juhuks kui on vaja lahkuda. «Jälgime [uudiseid] avalikest allikast. Saame ka aeg-ajalt mingeid kokkuvõtteid, aga jooksev info tuleb ikka avalikest allikatest,» tähendas ta.

Millal on n-ö viimane piir, kui kaitseatašee koos teiste veel kohapeal viibivate töötajatega lahkuda otsustab? «Sõltub. No siis ikka, kui juba enda jaoks ohtlikuks läheb, tuleb vast ära minna,» lisas kaitseatašee.

Tagasi üles