Balti riikide ringhäälingud tahavad Venemaad EBU-st välja saada

BNS
Copy
EBU peakorter
EBU peakorter Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Eesti rahvusringhääling, Läti televisioon, Läti raadio ning Leedu raadio ja televisioon tegid reedel Euroopa Ringhäälingute Liidule (EBU) ametliku pöördumise, et peatada Venemaa riikliku ringhäälingukompanii ja Pervõi Kanali liikmelisus EBU-s või nad organisatsioonist välja heita.

Eesti, Läti ja Leedu rahvusringhäälingud kutsuvad EBU toetama Ukraina inimesi ja Ukraina riigi iseseisvust, samuti Ukraina rahvusringhäälingut ja EBU liikmete ühisväärtusi. Ringhäälingud tegid EBU-le ettepaneku peatada Vene ringhäälingukompanii ja Pervõi Kanali liikmelisus või need liidust välja heita. Balti riikide rahvusringhäälingud ootavad teiste EBU liikmete toetust algatusele.

«Balti rahvusringhäälingud mõistavad hukka Vene Föderatsiooni sõja Ukraina suunal. Me ei saa sulgeda silmi Ukraina inimeste kannatuste osas, sest teame ja mäletame meie enda inimeste valu,» seisab EBU-le suunatud ühisavalduses, millele on alla kirjutanud Erik Roose Eestist, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė Leedust ning Ivars Priede ja Una Klapkalne Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles