Mõned Vene riigiduuma saadikud on hakanud sõda Ukrainas kritiseerima (1)

Copy
Vene riigiduuma istung.
Vene riigiduuma istung. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Vene riigiduuma kommunistist saadik võttis laupäeval oma Telegrami-kanalis sõna sõja vastu Ukrainaga, vahendas Ehho Moskvõ.

«Arvan, et sõda tuleks kohe lõpetada. Hääletades DNR/LNR tunnustamise poolt, hääletasin rahu, mitte sõja poolt. Et Venemaa saaks kilbiks Donbassi pommitamise vastu, mitte selleks, et Kiievit pommitataks,» seisis postituses.

Päev varem oli sõjalise operatsiooni vajaduse kahtluse alla seadnud veel üks riigiduuma kommunist Oleg Smolin, kes märkis, et ei uskunud Venemaa ulatusliku sõjategevuse algust Ukrainas.

Tema sõnul tuleks sõjalist jõudu kasutada vaid äärmuslikel juhtudel.

Smolin märkis, et hääletas isehakanud vabariikide tunnustamise poolt ning toetas ka Krimmi liitmist Venemaaga, kuna oli alati olnud NSV Liidu hävitamise vastane.

«Kuuldes ulatusliku sõjategevuse algusest Ukrainas, olin šokeeritud. <...> Mul on kahju inimeludest – nii meie kui ka mitte meie omadest. Pealegi elasime poole minu elust ühes riigis,» kurtis ta.

Kommunistid olid need, kes Vene parlamendis algatasid Ukraina separatistide iseseisvuse tunnustamise. Poolthääled anti ka relvajõudude kasutamiseks väljaspool Venemaa territooriumi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles