Valgevene võib Ukrainale sõja kuulutada (27)

Postimees
Copy
Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga. Detaile vestluse kohta ei ole avaldatud.

Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ütles, et valgevenelastest on saanud Ukrainas rünnakute sihtmärgid ja Valgevenet ohustavad terrorirünnakud.
Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga. Detaile vestluse kohta ei ole avaldatud. Valgevene president Aljaksandr Lukašenka ütles, et valgevenelastest on saanud Ukrainas rünnakute sihtmärgid ja Valgevenet ohustavad terrorirünnakud. Foto: Peter Kovalev/Scanpix

On väga suur oht, et Valgevene kuulutab peagi Ukrainale sõja, vahendab Ukraina meedia.

«On väga suur tõenäosus, et Valgevene valitsus kuulutab lähitundidel Ukrainale sõja,» vahendasid Ukraina uudisteportaalid Ukraina kaitsestrateegiate uuringukeskuse prognoosi.

Portaal Zn.ua kirjutas diplomaatilistele allikatele tuginedes, et kavandamisel on erioperatsioon, millega toimetatakse lennukitega Kiievi ja Žitomõri lähistele Valgevene eriväelased. 

Seda, et Valgevene võib peagi Ukrainale sõja kuulutada, usub ka Ukraina endine kaitseminister Andri Zagorodnjuk, vahendas The Guardian.

Vaid paar tundi varem teatas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi sotsiaalmeedias, et on rääkinud Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga. Detaile vestluse kohta ei ole avaldatud.

Täna ütles Lukašenka, et valgevenelastest on saanud Ukrainas rünnakute sihtmärgid ja Valgevenet ohustavad terrorirünnakud.

«Kas ta sunnib mind tõesti erioperatsioonile oma inimeste vabastamiseks Ukrainas? Nad ei tunne meie erivägesid. Hullumeelsed!» ütles Lukašenka ajakirjanikele. «Ärge puudutage meie inimesi. Nad tulid teie riiki arvatavasti puhkusele ja neil on seal palju sugulasi. Ning nüüd pekstakse ja hirmutatakse neid.»

«Nad ähvardavad meid terrorirünnakutega. Nad on õpetanud välja kõrilõikajad ja suunavad neid Valgevene vastu,» ütles Lukašenka.

Portaali Pravda.com.ua teatel on Ukraina võimud nõustunud kõnelustega Valgevene võimudega. Kõnelused peaksid aset leidma Ukraina-Valgevene piiril.

Kommentaarid (27)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles