Putin andis korralduse seada Venemaa tuumajõud kõrgendatud valmidusse (127)

Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Russian Pool/via REUTERS TV/ Scanpix

Vene president Vladimir Putin kohtus pühapäeval kindralstaabi ülema ja kaitseministriga ning andis korralduse rakendada oma tuumaheidutusjõududes valveteenistuse erikorda, süüdistades Läänt «ebasõbralike» sammude astumises tema riigi vastu.

«Ma andsin kaitseministrile ja kindralstaabi ülemale korralduse rakendada heidutusjõududes valveteenistuse erikorda,» ütles Putin telepöördumises.

Putin ütles kohtumisel, et NATO juhtriigid on lubanud endale agressiivseid väljaütlemisi Venemaa aadressil.

Olukorras, kus rahvusvahelised pinged on Ukraina sõjaga seoses niigi kõrgel, tekitab Putini viimane korraldus tõsist muret.

Moskval on maailma suuruselt teine tuumarelvade arsenal ning tohutu kogus ballistilisi rakette, mis moodustab riigi heidutusjõudude niiöelda selgroo.

«Te näete, et lääneriigid pole meie riigi vastu ebasõbralikud mitte ainult majandussfääris, pean silmas ebaseaduslikke sanktsioone,» ütles ta. «NATO juhtivate riikide kõrged ametnikud lubavad ka agressiivseid väljaütlemisi meie riigi vastu.»

Putini otsus tungida neljapäeval sisse Ukrainasse saatis üle kogu maailma šokilaine ning on koondanud lääneriike tugevalt ühtseks rindeks Venemaa agressiooni vastu.

Ehkki Vene maaväed on tunginud sügavale Ukrainasse põhjast, idast ja lõunast, on nad kandnud Ukraina poole sõnul suuri kaotusi ning kohanud üllatavalt võimsat vastupanu.

Ukraina võimud kirjeldavad osa vene sõdureid kui demoraliseerunuid ja kurnatuid, väites, et kümned on niisama alla andnud.

Kommentaarid (127)
Copy
Tagasi üles