Soome andis loa Eesti haubitsatele, saadab Ukrainasse kuuliveste ja kiivreid (2)

Copy
Tallinn, 01.07.2019
Soome kaitseminister Antti Kaikkonen.

Antti Samuli Kaikkonen is a Finnish politician of the Centre party. 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Tallinn, 01.07.2019 Soome kaitseminister Antti Kaikkonen. Antti Samuli Kaikkonen is a Finnish politician of the Centre party. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu

Soome valitsus otsustas täna, et Eesti võib annetada Ukrainale haubitsad, mis varem hangiti Soomest. Valitsuse otsusest teatas Soome kaitseminister Antti Kaikkonen.

Edasitoimetamiseks on vaja luba riikidest, kust relvastus on hangitud. Siiani takerdus otsus Saksamaa tõkestamise taha, aga eile õhtul tuli luba ka Berliinist.

Samuti otsustas Soome valitsus täna saata Ukrainasse 2000 kuulivesti ja 2000 komposiitkiivrit, lisaks ka varustust kahe esmaabipunkti jaoks.

Kaikkonen avaldas lootust, et abisaadetis pannakse teele juba homme. «Siseministeeriumi juhtimisel on koostamisel laiem humanitaarabi pakett, mis plaanitakse teele saata lähipäevil,» lisas ta.

Kaikkonen ütles, et Soome on ühinemas Euroopa Liidu ühise abipaketiga, mis sisaldab ka relvaabi Ukrainale. «On võimalik, et selles saadakse EL-i tasandil otsuseid juba täna õhtul,» lasus ta.

Soome seisukoht on varem olnud, et see ei toimeta sõdivatesse riikidesse relvi. Nüüd on see aga muutunud. «Siin on küsimus selles, et meil on sõda keset Euroopat,» selgitas Soome kaitseminister.

Kaikkonen ütles, et pole välistatud ka Soome otsene relvaabi Ukrainale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles