REPORTAAŽ KIIEVIST ⟩ Kiievi kaitsetahe kasvab iga rünnakuga linnale ning elumajadele

Copy

Ukraina pealinna Kiievi äärelinnade lähistel käisid eilseks kolmandat päeva ägedad lahingud, kuid Ukraina armee paneb väga vapralt vastu. Eile õhtuks polnud Vene väed suutnud kuskilt linna murda. Ukrainlaste kaitsetahe on meeletu, milles Postimees veendus laupäeval, kui linnas sai veel vabalt liikuda.

Vene väed on teinud palju kurja elumajade pommitamisega. Õnneks ei ole (veel) tegemist elurajoonide lauspommitamise, vaid üksikute rünnakutega.

Sõitsime laupäeva lõuna paiku meid vabatahtlikult abistava Igoriga Kiievi kesklinnast ida poole, kus Beresteiska linnaosas (kümme kilomeetrit Maidanist) oli samal ööl käinud korralik madin. Teel võis märgata suurtest kalluritest ja linnaliinibussidest rajatud tõkkeid, mis peavad aeglustama vaenlaste edasitungimist.

Lahingu jäljed kõikjal

Kohale jõudes oli kõikjal näha hiljutise lahingu jälgi: puruks lastud Vene luurerühma veoautosid ja lahingutehnikat, nende tapetud sõdurite jäänuseid. Õhus oli tunda hingematvat kärsahaisu. Samas paistis Ukraina sõjaväeosa, mille väravaesist üks võitleja harjaga pühkis.

Kümmekond kilomeetrit eemalt kostis endiselt tulistamist, tööle hakkas õhurünnaku eest hoiatav häiresignaal. «Ruttu varju! Rakett on kohe siin!» karjusid sõdurid ja spurtisime kõrvalasuva elumaja õuele viivasse kangialusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles