Valgevenes võeti rahvahääletuse päeval kinni ligi 800 inimest (2)

Copy
Põhiseaduse muudatuste rahvahääletuse plakat Minskis. Foto on illustratiivne.
Põhiseaduse muudatuste rahvahääletuse plakat Minskis. Foto on illustratiivne. Foto: Alexander Zemlianichenko Jr / AP / Scanpix

Valgevenes võeti pühapäeval, põhiseaduse muudatuste rahvahääletuse päeval kinni ligi 800 inimest, teatas esmaspäeval siseministeerium.

«Riigis peeti avaliku korra mitmesuguste rikkumiste eest kinni ligikaudu 800 inimest. Käib audit, et anda nende tegevusele õiguslik hinnang. Osa neist on sarnaste rikkumiste eest juba varem vastutusele võetud,» ütles ministeerium avalduses.

Märgiti, et vabariiklikul rahvahääletusel riigi põhiseaduse muudatuste ja täienduste küsimuses rakendas siseministeerium vajalikke meetmeid riigis korra säilitamiseks ja avaliku turvalisuse tagamiseks.

Ministeerium lisas, et juhtudel, kui kodanikud kutsusid üles panema toime avalikku korda rikkuvaid tegusid ja korraldasid loata massimeeleavaldusi, algatati kriminaalasi.

Lisaks on tuvastatud seadusevastaseid helisignaalide andmisi ning käib töö selliste autojuhtide tuvastamiseks. Valgevene siseministeerium tuletas meelde, et selle rikkumisega kaasneb rahatrahv koos sõidukite juhtimisõiguse äravõtmisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles