Peatoimetaja: YouTube tõkestas Euroopas Ehho Moskvõ raadiojaama kanali (2)

Copy
Raadiojaama Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov.
Raadiojaama Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP/Scanpix

Google tõkestas Euroopas Vene sõltumatu raadiojaama Ehho Moskvõ YouTube'i kanali, teatas raadiojaama peatoimetaja Aleksei Venediktov.

«Tere hommikust. Eile, kui peaprokuratuur meie eetri ja veebilehe Venemaal sulges, lülitas Google samal ajal välja meie YouTube'i kanali Euroopas, sest see oli seotud Gazpromiga,» kirjutas Venediktov täna oma Telegrami kanalis.

Ehho asepeatoimetaja Maksim Kurnikov ütles internetieetris, et raadiojaama YouTube'i videokanal ei ole Saksamaal, Soomes ja teistes Euroopa riikides enam vaadatav.

1. märtsil lülitati raadiojaam Ehho Moskvõ kell 21.00 Moskva aja järgi Venemaa ülekandest välja, selle veebileht tõkestati nagu ka telekanali Dožd edastamine.

Vene peaprokuratuur süüdistas neid meediaväljaandeid Ukraina olukorra kohta valeuudiste levitamises. Ehho Moskvõ ja Dožd teatasid kavatsusest prokuratuuri otsus kohtusse edasi kaevata, kinnitades, et nad ei ole seadust rikkunud.

22. augustist 1990 eetris olev Ehho Moskvõ kuulub Gazprom-Mediale.

Gazprom Media kutsub kokku Ehho Moskvõ juhatuse

Gazprom-Media teatas täna, et kutsub peagi kokku raadiojaama Ehho Moskvõ juhatuse, kes teeb vastavalt peaprokuratuuri korraldusele raadiojaama tegevust puudutavaid otsuseid.

«Peaprokuratuuri korraldus saadeti valdusettevõttele Gazprom-Media. Saime selle kätte. Lähiajal on plaanis kokku kutsuda Ehho Moskvõ juhatus, et arutada tekkinud olukorda ja teha kooskõlas peaprokuratuuri korraldusega otsused,» teatas pressiteenistus.

Lisaks, nagu ütles Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov, nõudis prokuratuur, et raadiojaama ametliku konto tõkestaks Twitter.

Samal ajal sulges Google Euroopas Gazpromile kuuluva Ehho Moskvõ YouTube'i kanali. Varem sulges YouTube mitu Venemaa riiklikku meediakanalit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles