REPORTAAŽ KIIEVIST Rakettidega rünnati teletorni, kuulirahe lendas vene õigeusukiriku õuele

Copy
Üleeile Kiievi teletornile sooritatud raketirünnakus sai kannatada nii teletorn ise kui ka lähedalasuvad hooned. Hukkus viis samal ajal tänaval jalutanud inimest. Nende elutud kehad toimetati komandanditunni lõppedes surnukuuri järgmisel hommikul.
Üleeile Kiievi teletornile sooritatud raketirünnakus sai kannatada nii teletorn ise kui ka lähedalasuvad hooned. Hukkus viis samal ajal tänaval jalutanud inimest. Nende elutud kehad toimetati komandanditunni lõppedes surnukuuri järgmisel hommikul. Foto: Dmitri Kotjuh

Kiievi kesklinnast mõne kilomeetri kaugusel Babõn Jaris toimunud raketirünnakus sai osaliselt kannatada Kiievi teletorn ja paar läheduses asuvat hoonet. Hukkus viis inimest.

Üks rakett langes üle tänava asuva kaupluse ette, kus hukkunud enne plahvatusi parasjagu jalutasid. Osaliselt söestunud surnukehad lebasid ja ootasid mitu tundi äratoimetamist veel eile hommikulgi.

Kohalike sõnul oli see järjekordne tõestus, et Vene sõjavägi ei hooli grammigi tsiviilisikutest, vaid sööb apla isuga oma sõnu – sõja alguses lubasid sissetungijad tulistada üksnes strateegilisi sihtmärke ja sõjaväeobjekte, aga kõikjal n-ö kuumades lahingukolletes avanev pilt räägib sootuks teist keelt.

Diversandid pagesid kiriku juurde

Ševtšenko rajoonis teletornist veidi maad eemal Moskva patriarhaadi alla kuuluva vene õigeusukiriku õuel tegutses eile supiköök, kus jagati abivajajatele kehakinnitust. Lähikonnas elavatele inimestele ulatati pudrutaldrik koos leivaviiluga, selle kõrvale pakuti joogiks kuuma teed.

Iga päev saab koguduses kõhutäidet sada inimest, lisaks neile 40 kiriku keldris endale turvalisema katusealuse leidnud kortermaja asukat. Nendest omakorda pooled on väikesed lapsed, mõned suisa imikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles