Narussova: venelased saavad sõjast Ukrainas moonutatud infot (9)

BNS
Copy
Ljudmilla Narussova (paremal), Vladimir Putin ja Ksenija Sobtšak (keskel) 2003. aastal.
Ljudmilla Narussova (paremal), Vladimir Putin ja Ksenija Sobtšak (keskel) 2003. aastal. Foto: AP/Scanpix

Venemaa võimuparteisse Ühtne Venemaa kuuluva endise riigiduuma saadiku Ljudmilla Narussova sõnul antakse venemaalastele sõjast Ukrainas räigelt moonutatud informatsiooni.

Narussova sõnul on venemaalastele sõjast Ukrainas edastatav informatsioon «õudne fake», milles varjatakse Venemaa suuri kaotusi, vahendas telekanal Dožd.

«Isegi inimene, kes on kaugel sõjaasjandusest, saab aru, et mitu ööpäeva kestev intensiivne sõjategevus ei saa olla ohvriteta,» nentis ta.

Tema sõnul on sõduriemade komiteed ummistunud telefonikõnedest ja kirjadest, milles ajateenijate omaksed ja sugulased üritavad saada ühendust või teavet oma poegade koha.

«Küsimus on selles, kuidas saada kätte hukkunute surnukehad. Miks mitte leppida kokku koridoris, mida mööda saaks vähemalt surnukehad välja viia,» ütles ta.

Narussova on kunagise Peterburi edumeelse linnapea Anatoli Sobtšaki lesk ning praeguse kohati opositsioonilise avaliku elu tegelase Ksenija Sobtšaki ema. Venemaa president Vladimir Putin oli Peterburi linnapea Anatoli Sobtšaki alluv ning mõlema - nii Ljudmilla Narussova kui ka Ksenija Sobtšaki lähedane sõber.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles