Austraalia andis tormi ja tulvade tõttu 200 000 inimesele evakueerumiskorralduse

Copy
Tulvavete haardesse jäänud hooned Sydney eeslinnas 3. märtsil.
Tulvavete haardesse jäänud hooned Sydney eeslinnas 3. märtsil. Foto: Nikki Short / AFP / Scanpix

Austraalia andis neljapäeval 200 000 inimesele evakueerumiskorralduse seoses Sydney poole liikuva tormiga, mis on tekitanud idarannikul rekordilised üleujutused.

Võimud andsid 400 kilomeetri pikkusel rannikualal paduvihma ja tormituule hoiatuse ajal, mil veetase tõuseb kiiresti, seal hulgas Sydney eeslinnades.

Enneolematu tormifront on liikumas idarannikul Queenslandist lõunasse Uus-Lõuna-Walesi suunas, tõstes jõed ja veehoidlad üle kallaste ning uputades maju kuni katuseni.

«Paljud inimesed ärkavad täna üles ja näevad, et suur osa meie osariigist on vee all,» ütles Uus-Lõuna-Walesi peaminister Dominic Perrottet.

«Kui evakueerumiskorraldus puudutab teid, siis palun, lahkuge,» ütles ta pressikonverentsil. «Asjad lähevad hullemaks enne, kui paranevad.»

Võimud andsid 200 000 inimesele korralduse evakueeruda ja hoiatasid, et veel 300 000 inimest võib nendega peatselt liituda.

Uus-Lõuna-Walesi meteoroloog Dean Narramore ütles, et torm võib tuua Sydneys ja selle ümbruses 5-15 sentimeetrit sademeid.

«See võib viia ohtlike või eluohtlike äkktulvadeni,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles