USA senaator kutsus venelasi üles Putinit tapma (26)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin eile video vahendusel peetud julgeolekunõukogu kohtumist juhtimas.
Venemaa president Vladimir Putin eile video vahendusel peetud julgeolekunõukogu kohtumist juhtimas. Foto: Andrei Gorškov / Sputnik / AP / Scanpix

USA vabariiklasest senaator Lindsey Graham kutsus eile «kedagi Venemaal» tapma president Vladimir Putinit seoses sõjaga Ukraina vastu.

«Kuidas see lõpeb? Keegi peab Venemaal astuma esiplaanile ja võtma selle tegelase maha,» ütles senaator Fox Newsi saatejuhile Sean Hannityle.

Ta kordas seda hiljem mitmes Twitteri säutsus, öeldes, et «ainsad inimesed, kes seda korraldada saavad, on venemaalased».

«Kas Venemaal on Brutust?» küsis senaator, viidates ühele Rooma keisri Julius Caesari tapjatest.

Endine presidendikandidaat küsis, kas Vene relvajõududes oleks «mõnda edukamat kolonel Stauffenbergi», viidates Saksa ohvitserile, kelle lõhkeseadeldis ei suutnud tappa 1944. aasta juulis natsi-Saksamaa juhti Adolf Hitlerit. «Te teeksite oma riigile – ja maailmale – suure teene.» 

Rohkem kui 20 aastat USA kongressis olnud Graham esitas varem eile resolutsiooni Vene presidendi ja sõjalise juhtkonna hukkamõistmiseks sõjakuritegude ja inimsuse vastaste kuritegude eest.

Ukraina teatel on 24. veebruaril alanud Venemaa sõjategevuses saanud surma vähemalt 350 tsiviilisikut ja riigist on põgenenud üle miljoni inimese.

Moskva väidab, et ei ründa Ukrainas tsiviilsihtmärke, kuigi ulatuslik tõendusmaterjal kinnitab vastupidist.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles