Prantsuse politsei vahistas Strauss-Kahni sutenöörluses kahtlustatuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn täna hommikul Lille'i politseijaoskonda saabumas.
Dominique Strauss-Kahn täna hommikul Lille'i politseijaoskonda saabumas. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei vahistas teisipäeval endise Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhi Dominique Strauss-Kahni sutenöörluses kahtlustatuna.

Endine sotsialistist minister Strauss-Kahn (62), keda enne seksiskandaalide lahvatamist peeti president Nicolas Sarkozy tõsiseks konkurendiks riigipea ametikohale, pidi algselt üle kuulatama tunnistajana, kuid on nüüd prokuröride teatel kahtlusalune.

Ta saabus nõutud ajaks vabatahtlikult Lille'i politseijaoskonda, et anda tunnistusi oma osa kohta viimases seksiskandaalis.

Prokurörid teatasid, et Strauss-Kahn vahistatakse kahtlustatuna sutenöörluses osalemise ja «ettevõtte raha väärkasutamises». Talle võidakse esitada süüdistus ja tema kinnipidamisaeg võib venida 96-tunniseks.

Hiljem võidakse ta vastavalt kohtuniku otsusele jätta kohtuni vahi alla või kautsjoni vastu vabastada.

Juurdluskohtunikke huvitab, kas Strauss-Kahn teadis, et naised, kes Pariisi, Washingtoni ja veel mitmes Euroopa pealinna restoranides, hotellides ja klubides tema meelt lahutasid, olid makstud prostituudid.

Välja püütakse ka selgitada, kas Strauss-Kahn teadis, et eskortidele maksti raha, mille tema võõrustajad olid pettusega omandanud ühest ehitusettevõttest, milles üks neist juhtival kohal töötas.

Prostituutidele maksmine ei ole Prantsusmaal iseenesest keelatud, kuid nende pealt tulu teenimine ja ettevõtte raha omandamine seksi eest tasumiseks võib tuua kaasa süüdistused.

Endine IMFi juht ei salga, et on elanud üsnagi seiklusrikast seksielu, kuid eitab seotust sutenöörluse ja korruptsiooniga, samuti naiste kuritegelikku ärakasutamist.

Juhtumiga seoses on esitatud süüdistus kahele Põhja-Prantsuse ärimehele - sotsialistliku parteiga seotud meditsiinitehnikamagnaadile Fabrice Paszkowskile ja ehitusfirma BTP Eiffage kohaliku tütarfirma endisele direktorile David Roquet'le.

Strauss-Kahni rahvusvahelise karjääri rikkus eelmisel aastal New Yorgi hotelliteenija süüdistus vägistamiskatses. Prokurörid loobusid hiljem juhtumist, kuna naise tunnistused tekitasid neis kahtlusi tema ütluste õigsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles