TULIPUNKT ⟩ Maidani jäädvustaja aitab Ukraina sõjas ajakirjanikke

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Igor Zaharenko pildid veristest sündmustest Maidanil olid esimesed, mis jõudsid välismeediasse. Nüüd kannab mees hoolt selle eest, et maailm teaks, mida ukrainlased oma naha peal kogevad.
Igor Zaharenko pildid veristest sündmustest Maidanil olid esimesed, mis jõudsid välismeediasse. Nüüd kannab mees hoolt selle eest, et maailm teaks, mida ukrainlased oma naha peal kogevad. Foto: Dmitri Kotjuh

Üle paarikümne aasta Kiievis turismiettevõtet Feeria juhtinud ja samas giidina töötanud Igor Zaharenko (49) on üks paljudest praegusaja Ukraina kangelastest. Tema kangelaslikkus ei avaldu lahinguväljal relva hoides, vaid kuulivest seljas, autorooli keerates.

Ajakirjanikud on Ukraina pealinnas teist nädalat tunnistajaks sellele, millist tahet ja julgust näitavad selles sõjas (Venemaa ei kasuta lahingutegevust Ukrainas puudutavates teadaannetes sõna «sõda», vaid «erioperatsioon») oma riiki kaitsvad ukrainlased.

Sõjapidamise kõrvalt abistatakse välisajakirjanikke, et muu maailm saaks tõest infot ning ka foto- ja videomaterjal Vene vägede korda saadetud tegudest ei jääks tähelepanuta. Igor Zaharenko leiab, et lahingud ei käi mitte üksnes kaevikutes ja linnatänavatel, vaid ka meedias. Selle vahega, et infosõjas ei valata verd, ei purustata lahingutehnikat ja maju ning ei hukku süütud inimesed. Tema sõnul on oluline, et toimuvat kajastataks ning avalikkuse ette jõuaks ilustamata või pisendamata kõik, mida ukrainlased praegu oma nahal tunda saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles