Brasiilia seadusandja segab Ukrainas Molotovi kokteile

Copy
Brasiilia São Paulo osariigi seadusandja Arthur do Val mullu kodumaal meeleavaldusel. Hetkel viibib ta Ukrainas ja aitab valmistada Molotovi kokteile.
Brasiilia São Paulo osariigi seadusandja Arthur do Val mullu kodumaal meeleavaldusel. Hetkel viibib ta Ukrainas ja aitab valmistada Molotovi kokteile. Foto: Vincent Bosson via www.imago-images.de/Scanpix

Brasiilia São Paulo osariigi seadusandja sõitis Ukrainasse, et aidata sõjaväel täita süüteseguga Molotovi kokteili pudeleid võitluseks Vene sõduritega.

Parempoolse Vaba Brasiilia Liikumise (MBL) liige Arthur do Val on postitanud Instagramis pilte, millel ta istub pudelimäe taustal ning aitab ukrainlastel teha pudelitest relvad Vene vägede vastu.

«Ma ei oleks kunagi ette kujutanud, et ühel päeval teen ma Ukraina armeele Molotovi kokteile,» ütleb brasiillane neljapäeval postitatud videos.

Do Vali tuntakse Brasiilias YouTube'i saate «Mamae Falei» (Ema, ma ju ütlesin) järgi, mis sai kuulsaks vasakaktivistide pilkajana poliitilises kriisis, mis viis 2016. aastal president Dilma Rousseffi tagandamiseni.

Ta on ka paremääruslasest presidendi Jair Bolsonaro häälekas vastane ning heidab riigipeale ette, et too hoidub kritiseerimast Vene presidendi Vladimir Putini sõda Ukrianas.

Bolsonaro on öelnud, et Brasiilia säilitab selles konfliktis «neutraliteedi».

Do Vai sõnul on ta aidanud üht üksust Ukraina-Slovakkia piiril ning nad on teinud üle 75 000 süütepommi.

MBL-i teatel on erakond kogunud 180 000 reaali (35 000 dollarit), mis annetatakse toiduabiks Ukrainale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles